Goed Lekker Chinese kool met spekjes

Het was weer tijd voor iets gezonds nu de zomer is begonnen en ik regelmatig op het terras te vinden ben :). Dus bij deze een heerlijke mix van Chinese kool, aardappelen en spekjes. Samen met de kruiden die hierin zitten wordt dit een heerlijk gerecht. De bereidingstijd is ongeveer zo'n 30 minuten en het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 Chinese kool
  • 0,5 Ui
  • 1tl Komijnkruiden
  • 1tl Kerriepoeder
  • 300gr Spekjes
  • 6-8 Aardappels, afhankelijk van de grootte
  • 1 Teentje Knoflook
  • Peper en Zout
Goed Lekker Chinese Kool met Spekjes aardappels erg lekker met komijnkruiden en kerrie uitje en knoflook erbij en maak het snel gemakkelijk zelf thuis kok koken hoofdgerecht.

Bereidingswijze GoedLekker Chinese kool met Spekjes:

  1. Schil en Snijdt de aardappels in mooie partjes, ik heb ze vandaag wat grover gelaten, als je daar niet van houdt, vooral niet doen.
  2. Bak de aardappelpartjes aan in een wokpan tot deze gaar beginnen te worden. Snipper ondertussen het halve uitje en de knoflook en voeg toe bij de aardappelen. Voeg ook de komijnkruiden, peper en zout toe bij de aardappels.
  3. Wanneer de aardappels gaar worden kunnen de spekjes toegevoegd worden. Bak deze ongeveer 5-8 minuten mee. Het vocht uit de spekjes zorgt ervoor dat de aardappels (als deze niet al gaar waren) gaar gekookt worden.
  4. Snijdt ondertussen de Chinese kool in mooie repen. Probeer zo veel mogelijk het witte gedeelte te mijden. Dat is het minst lekkere deel van deze kool.
  5. Voeg de kool toe aan de wokpan, dit lijkt nu erg veel kool, maar dit slinkt enorm tijdens het bakken. 
  6. Wanneer de aardappels gaar zijn, de spekjes gebakken en de kool warm is, is dit gerecht bijna klaar, doe de kerrie door het gerecht heen en klaar is kees.
  7. Eet smakelijk!

Heb jij net als ik ook erg genoten van dit recept? Laat dit dan vooral weten in de reacties hieronder of door een rating middels de gele sterren. Vergeet ook niet om dit gerecht te delen via de onderstaande social media knoppen. Hopelijk zie ik je dan gauw terug bij enkele van mijn andere gerechten op GoedLekker.

Rating: 3 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.