Hoe(zo) dan?

How to pagina gericht op koken. Hier kun je alles vinden over snijtechnieken, kooktechnieken en andere handige tips voor het koken bakken braden, noem maar op. Ook kun je op deze pagina achtergrondinformatie vinden van producten die ik gebruik bij de gerechten die op mijn website te vinden zijn! Dus kun jij wel een paar tips gebruiken op kookgebied? Kijk dan snel op deze pagina!

Hoe combineer ik Bier met Gerechten?

Na mijn trip aan de Horecava 2024 (en het proeven van een aantal heerlijke biertjes) vond ik het nodig om een blogpost toe te wijden aan het combineren van bier met spijs (voer). In deze blog kom je te weten hoe je nou een goed passend biertje bij welk gerecht te kiezen en precies andersom, welk gerecht je nou moet pakken bij welk soort biertje; wel zo handig als dat éne IPA'tje of witbiertje echt jouw all-time favoriet is.

Lees meer »

Hoe hou je de keuken schoon tijdens het koken?

Je kent ze wel, die mensen die heerlijk kunnen koken (of juist niet) en daarna aan je vragen of jij de keuken op wilt ruimen omdat zij al gekookt hebben... Deze mensen kunnen de tips hieronder heel erg goed gebruiken! En als jij zelf zo'n persoon bent, kijk, lees en leer dan snel verder ;). Dit artikel zal niet alleen de keuken schoner houden, maar ook de rust tijdens het koken bevorderen wat dan weer ten goede komt van het gerecht dat je aan het bereiden bent. 

Lees meer »

Wat is Venkel?

In dit verhaal neem ik je mee in de wondere wereld van de venkel. Daarnaast zal ik antwoord geven op de vraag; ‘wat is venkel?’ De leestijd is zo’n 5 minuten en na die 5 minuten weet jij alles wat je moet weten over de venkel (en meer!). Zo leer ik iets over de geschiedenis van de venkel, waar de venkel tegenwoordig het meest gebruikt wordt en wat je met de venkel kan doen. Ook leer ik jou hoe je de venkel het beste kan schoonmaken, erg handig al zeg ik het zelf, want de venkel is nog niet zo’n makkelijke groente als het op het eerste gezicht lijkt.

Lees meer »

Alle Koude Kooktechnieken

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ofwel de misé ’n place zoals dat genoemd wordt in de culinaire wereld. Het is belangrijk om een goede voorbereiding te hebben om snelle gerechten te kunnen maken. Door een goede voorbereiding zal een moeilijk recept makkelijker te maken zijn, omdat je geen tijd meer kwijt bent met het voorbewerken van de producten die je gaat gebruiken. Hier worden alle koude kooktechnieken beschreven zodat jij precies weet wat deze inhouden en jij ze ook goed kan toepassen. Ik ben benieuwd hoeveel van deze technieken al bekend zijn bij jou?

Lees meer »

Alle Warme Kooktechnieken

Weet jij het antwoord niet op vragen als; Wat is pocheren?, Wat is Blancheren?, Wat is Au bain-marie? En Wat is Smoren? Geen probleem natuurlijk, maar wel handig om te weten wanneer deze termen gebruikt worden bij de gerechten op deze site. In dit artikel worden alle kooktechnieken op een rijtje gezet en zo simpel mogelijk uitgelegd zodat jij de lekkerste recepten met enig gemak op tafel kan zetten.

Lees meer »

GoedLekker Kooktips: Hoeveelheden

Denk jij ook wel eens tijdens het koken; ‘Huh, wat een rare afkortingen allemaal?’ Dan is deze pagina perfect voor jou! Op deze pagina worden alle afkortingen toegelicht die gebruikt worden in mijn recepten op deze website! Dus nooit meer de verkeerde hoeveelheden wanneer deze lijst erbij gehouden wordt. Daarna worden hele handige portiehoeveelheden gegeven voor bijvoorbeeld rijst. Ook de vraag: 'Hoeveel water heb ik nodig bij het koken?' wordt beantwoord onderaan de pagina. 

Lees meer »