Goed Lekker Carpaccio met Pesto Vinaigrette

Carpaccio is oudsher van ossenhaas gemaakt. Tegenwoordig wordt vaak rundercarpaccio gemaakt en verkocht, omdat dit ook lekker en goedkoper is. Carpaccio wordt in de volksmond gezien als dun gesneden, in dit geval, vlees. Maar ook bestaat er tegenwoordig bietencarpaccio, zalmcarpaccio en noem maar op, je kunt het zo gek niet bedenken. 

Ingrediënten

  • Pesto Vinaigrette, te koop bij de lokale supermarkt maar ook gemakkelijk zelf te maken. Zelf maken? klik dan hier
  • Carpaccio, kan van ossenhaas of rundvlees, vraag bij de slager of hij/zij deze in porties kan snijden. Je hebt zo'n 100-120gr per persoon nodig
  • Parmezaanse kaas, geraspt 20gr per portie
  • Pijnboompitjes, 10gr per portie
  • Rucola sla zoveel je zelf lekker vindt, zelf pak ik altijd een klein handje rucola per portie
  • Snufje zout
Carpaccio met pesto Vinaigrette, goed en lekker

Bereiding Carpaccio met Pesto Vinaigrette

  1. Plaats de carpaccio op een rond bord
  2. Rooster de pijnboompitjes met een snufje zout zonder boter in een koekenpan, pas op! Dit kan snel verbranden
  3. Plaats de rucola, geroosterde pijnboompitjes op de carpaccio en strooi de Parmezaanse kaas eroverheen
  4. Doe nu ongeveer 2 eetlepels pesto vinaigrette over de Carpaccio
  5. Eet smakelijk!

Heb jij nou ook zo enorm genoten van deze Carpaccio met pesto vinaigrette. Laat dan vooral een reactie achter, deel dit gerecht  via de social media knoppen hieronder en vergeet ook niet om een rating achter te laten. Voor het recept van de vinaigrette kun je op de link drukken. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.