Goed Lekker Chocolademousse Met Munt

Deze Goed Lekker Chocolademousse is niet zo maar chocolademousse... Dit is chocolademousse met munt! Oke, ik geef toe, niet de meest bijzondere toevoeging, maar desalniettemin wel erg lekker. Zeker met een heerlijk zoetje van de appel dat erbij komt. Het enige probleem, voor zover het een probleem is, is dat de mousse een aantal uur moet opstijven in de koelkast. Zonder dit opstijven is de bereidingstijd slechts 15 minuten, met opstijven is dit 4 uur langer. Dit recept is voor 4 personen.

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Bak om in te mixen

Ingrediënten:

  • 1 Appel (ik heb Jonagold gebruikt)
  • 15-20gr Verse Munt
  • 3 Eieren (Enkel het Eiwit is nodig)
  • 75gr Fijne Kristalsuiker
  • 250ml Verse Slagroom
  • 250gr Chocolade (ik gebruik het liefst pure chocolade, het kan ook met melkchocolade of een mengsel van beide)
Goed Lekker Chocolademousse met munt met appel mintsmaakt munt pure chocolade en melkchocolade mooie opmaak makkelijke recepten makkelijk te maken snel recept goed lekker maak het nu mousse suiker eieren eiwit jonagold appel slagroom dessert nagerecht

Bereiding Goed Lekker Chocolademousse met Munt:

  1. Smelt de chocolade Au Bain Marie (heet water in een pan met een bak erboven waarin je de chocolade smelt).
  2. Pluk alle blaadjes van de takjes munt af, houdt 8 mooie blaadjes over voor de garnering.
  3. Scheidt de eiwitten van de eigelen en klop de eiwitten stijf voeg ondertussen stap voor stap de fijne kristalsuiker toe.
  4. Klop de slagroom stijf in een andere kom en schep heel voorzichtig de gesmolten chocolade door de slagroom. 
  5. Wanneer de slagroom de chocolade heeft opgenomen spatel je de eiwitten door dit mengsel.
  6. Klop niet te lang en niet met een metalen lepel, anders sla je de lucht eruit!
  7. Snijdt alle blaadjes munt ragfijn en meng deze door het mengsel, vergeet niet 8 mooie blaadjes achter te houden. 
  8. Giet het mengsel in 4 bakjes of glaasjes en laat 4 uur lang opstijven in de koelkast.
  9. Wanneer deze zijn opgestijfd snijdt je de appel in hele dunne plakjes voor de garnering.
  10. Plaats drie dunne plakjes appel op de mousse en steek de overgebleven munt blaadjes eronder als garnering.
  11. Je kunt de overgebleven appel eventueel erlangs serveren in schijfjes.
  12. Eet Smakelijk!

 

En? Kon je net zo lastig als ik wachten op die vier uur lang durende opstijfperiode van dit gerecht? Laat dat dan vooral weten in de comments, ik ben wel benieuwd. Vergeet ook niet om dit recept te delen met je kennissen, vrienden etc. en laat dan ook even een rating achter door middel van de gele sterren hieronder. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.