Dit dessert is volledig gejat van Gorden Ramsay, maar erg leuk om te maken en daarnaast ook nog eens lekker dus de moeite waard om het op deze website te delen! (Althans vond ik). Deze vijgen zijn helemaal volgetrokken met heerlijke karamel gemaakt met balsamico azijn. Geserveerd met een paar canelle ricotta en verse rozemarijn. De bereidingstijd bedraagt zo'n 30 minuten en dit recept is voor 4 personen.
Ingrediƫnten:
Bereidingswijze Gordon Ramsays Vijgen
- Ontleed de verse rozemarijn van de blaadjes en steek de takjes door een tweetal vijgen heen zodat je 4 setjes vijgen krijgt.
- Leg de vijgen op een bord en strooi poedersuiker en balsamicoazijn over de vijgen heen.
- Pak een pan verdeel hier de suiker evenredig in en laat op het vuur staan. Het is belangrijk om niet te schudden zodat de karamel mooi wordt gevormd.
- Wanneer de suiker donkerbruin is doe je de roomboter erbij. Als de roomboter is opgelost doe je hier de twee eetlepels balsamicoazijn bij en roer je dit door met een garde.
- Plaats nu de vijgen in de pan en laat even 1 minuut op laag vuur meebakken. Schep ondertussen met een lepel de karamel over de vijgen heen, doe dit tot de minuut voorbij is.
- Doe de pan in een voorverwarmde oven (190 graden Celsius) voor 10 minuten. Heb je geen pan die in de oven kan, plaats dan het hele goedje in een ovenschaal en bak in de oven.
- Serveer met een canelletje ricotta en eventueel nog een beetje poedersuiker en verse rozemarijn takjes als garnering.
- Eet smakelijk!
Ik kan natuurlijk mooi vertellen hoe dit gerecht gemaakt moet worden, maar je kunt de meester zelf ook aan het werk zien via deze link! Benieuwd naar andere recepten op mijn website? Kijk dan snel op de homepagina of bij de categorie waarin jij het meeste zin hebt, bijvoorbeeld de snacks? Dan hoop ik jou snel terug te zien op mijn website! Veel kookplezier!
Reactie plaatsen
Reacties