Goed Lekker Gemberhangop Met Aardbeien

Heerlijke Hangop met Aardbeien. De Lente is alweer in volle gang dus tijd voor aardbeien! Ik heb al een heerlijke aardbeien romanoff op de site staan, dus nu was het tijd voor aardbeien zonder ijs. Deze keer gekozen om hangop te maken. Het enige probleem van dit gerecht is dat je vier uur van tevoren moet beginnen om de yoghurt uit te laten lekken. Dus lees dit bericht op tijd voordat je gaat eten. De bereidingstijd is zo'n 15 minuten zonder het uitlekken van de yoghurt erbij. Het recept is voor 4 personen. 

Benodigdheden:

  • Bolzeef
  • Schone theedoek
  • (Staaf)mixer
  • 2 kommen
  • 4 glazen/coupés

Ingrediënten:

  • 500gr Volle yoghurt
  • 2el Aardbeienjam
  • 6 Bolletjes stemgember (of 4cm verse gember)
  • 100ml Slagroom
  • 4tl Suiker
  • 4 Plakjes roombotercake
  • 100gr Aardbeien
  • 2 Takjes verse munt
Goed Lekker Hangop met Aardbeien, lekker in de lente weer verse aardbeien eten en wat past er dan beter bij dan hangop, eigenlijk niet veel op ijs na dan. Maar dit is gezonder. Dus lekkere hangop met aardbeieen maken? kijk dan dit recept op goedlekker.nl

Bereidingswijze Goed Lekker Gemberhangop:

  1. Laat de yoghurt ongeveer 4 uur lang uitlekken in een bolzeef met een schone theedoek erin. Zet hieronder een bak om het vocht op te vangen. 
  2. Besmeer de cake met de jam en snijdt in blokjes. Verdeel deze blokjes over de glazen/ coupés.
  3. Snijd de gember zo fijn mogelijk, klop de slagroom met de suiker stijf en schep daarna de slagroom en gember door de hangop. 
  4. Doe de gemberhangop op de cake met jam.
  5. Snijdt de aardbeien en maak deze schoon. Verdeel de aardbeien over de hangop en garneer dit met een blaadje munt.
  6. Eet smakelijk!

Heb jij nou ook zo enorm genoten van deze gemberhangop na het lange wachten op de yoghurt? Laat dan vooral een reactie achter en vergeet dit gerecht niet te delen via de knoppen hieronder. Vergeet ook niet om een rating achter te laten zodat anderen kunnen zien hoe goed lekker dit gerecht is. 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.