Goed Lekker Kip, Zoete Aardappel en Knol-Aardappelpuree

Kip een saai stukje vlees?  Echt niet! Bak hem in een heerlijke mix van specerijen met de combi van boter en olijfolie en jouw 'saaie' stukje kip is omgetoverd in een sensatie voor jouw smaakpapillen. Samen met een heerlijke puree/ creme van aardappel en knolselderij en een heerlijk gekruide zoete aardappel maak je jouw stukje kip tot een werelds gerecht. Lees nu snel hoe jij van jouw 'saaie' stukje kip een heerlijk gerecht kan maken! Bereidingstijd is ongeveer 40 minuten en dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

Goed Lekker Zoete aardappel kipfilet gekruid knolselderij vergeten groenten lekker makkelijk snel klaar creme puree allebei aardappel heerlijk super geweldig thuis kok koken

Bereidingswijze Kip, Zoete aardappel en knol-aardappelpuree

  1. Begin met het snijden van alle groenten en verse kruiden. De Knolselderij mag redelijk grof gesneden worden aangezien deze later gepureerd wordt. De Zoete aardappelen mogen in mooie blokjes van ongeveer 0,5cm gesneden worden. Snijd de kruiden zo fijn mogelijk.
  2. Marineer de kipfiletjes met olijfolie, de kipkruiden, gerookte paprikapoeder, evt. cayennepeper en peper en zout
  3. Breng de melk of koksroom aan de kook en kook hierin de knolselderij gaar zodat deze smeuïg wordt. Bak ondertussen de Zoete aardappelen op laag vuur met de komijnkruiden, peper en zout gaar. 
  4. Pak een bakpan en verwarm hierin de olijfolie en de ongezouten boter. Laat de pan goed heet worden.
  5. Bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten. Schep ondertussen de aardappels regelmatig om.
  6. Wanneer de knolselderij erg goed gaar is kan deze gepureerd worden. Giet hiervoor de knolselderij af, maar bewaar het kookvocht. Dit heb je later nog nodig. Na het afgieten kun je de knolselderij pureren. Maak hier een mooie crème van. Dit doe je door hem dunner te maken door kookvocht toe te voegen wanneer je de crème nog te dik vindt.
  7. Maak de pan van de knolselderij schoon en bereid hierin volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking 1 zakje aardappelpuree. Voeg de knolselderijcrème toe aan de aardappelpuree. Ook hier geldt weer dat er vocht toegevoegd moet worden zodra deze te dik wordt gevonden. 
  8. Voeg de fijngesneden peterselie toe aan de bijna gare zoete aardappel en roer goed door.  
  9. Check of de kip goed gaar is en begin met het opmaken van de borden.
  10. Pak een lepel en kwak een volle eetlepel puree/crème op het bord. Strijk deze met de lepel mooi glad voor de presentatie, het oog wil echter ook wat :)
  11. Doe bovenop de crème de zoete aardappel waar bovenop de kipfilet gelegd kan worden. Garneer het gerecht nog met een beetje verse Peterselie en je bent klaar!
  12. Eet Smakelijk!

Heb jij nou erg genoten van (het bereiden van) dit gerecht? Laat dit dan vooral weten in de comments hier beneden of deel dit gerecht met al je contacten! Zo kan iedereen genieten van dit heerlijke gerecht met zoete aardappel en knolselderij. Vergeet ook niet om een rating achter te laten via de gele sterren. Delen kan trouwens erg makkelijk via onderstaande knoppen ;). Tot ziens bij mijn andere gerechten!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.