Goed Lekker Risotto Met Zalm en Groenten

Dit hoopje vol met heerlijke smurrie, ofwel Goed Lekker Risotto met Zalm en Groenten! Erg lekker al zeg ik het zelf. Risotto maken vinden de meeste mensen niet erg gemakkelijk, toch vind ik dat iedereen het kan! Risotto maak je door bouillon door de risottorijst te doen waardoor de rijst deze zal gaan opnemen en dikker/ smeuïg wordt. Je moet wel oppassen dat je niet teveel bouillon bij de risotto voegt zodat deze niks meer kan opnemen. Het maken van deze heerlijke Risotto met Zalm en Groenten neemt ongeveer 30 minuten in beslag.  Dit recept is voor 4 personen. Veel plezier bij het maken van dit gerecht!

Ingrediënten:

Risotto met Zalm Courgette dopewrten heerlijke bosuitjes en visbouillon en kruiden. Makkelijk te maken erg lekker echt een aanrader wat eten we vandaag? nou dat is dus risotto.

Bereidingswijze Risotto met Zalm en Groenten:

  1. Begin met het snijden van de courgette in blokjes. Doe wat olijfolie in een grote pan en bak deze daarna zo'n 3 minuten aan. 
  2. Doe nu de risottorijst bij de courgette en bak deze zo'n 1-2 minuten mee. Kook ondertussen water voor de bouillon. 
  3. Pak 2-3 bouillonblokjes en meng deze met 900ml kokend water, roer goed door. 
  4. Voeg beetje bij beetje het water toe aan de risotto, zorg dat de risotto het water goed opneemt.
  5. Bak ondertussen in een andere pan de zalmfilets met de viskruiden aan. Wanneer deze aangebakken zijn kun je gemakkelijk de huid verwijderen van de zalm. 
  6. Wanneer de risotto niet meer hard is en al de bouillon heeft opgenomen kun je de erwten toevoegen. Roer dit goed door.
  7. Prak de zalm klein in de pan wanneer deze gaar is. 
  8. Voeg nu de Parmezaanse kaas, de helft van de bosui, de dille en de zalm toe aan de risotto en roer goed door. 
  9. Voeg nu de crème fraîche toe aan het gerecht. 
  10. Maak het gerecht op smaak met de citroensap, peper en zout en eventueel nog meer dille. 
  11. Laat het gerecht zo'n 5 minuten nog goed inkoken en zet dan het vuur uit. 
  12. Wacht zo'n 5-10 minuten met het serveren van het gerecht, dit zorgt ervoor dat er iets meer stevigheid komt in de risotto.
  13. Garneer het gerecht met de overige bosui.
  14. Eet smakelijk!

Hopelijk is alles gelukt met de bereiding van dit gerecht en zit je nu heerlijk te smullen van jouw Risotto met Zalm en heerlijke groenten! Laat vooral weten wat je van dit gerecht vond door dit gerecht te delen via de onderstaande knoppen of door een reactie te plaatsen hieronder. Vergeet ook vooral niet om GoedLekker te volgen op instagram, pinterest of facebook om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste gerechten! Voor meer hoofdgerechten kun je hier klikken. Hopelijk zie ik jou snel terug bij een nieuw gerecht!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.