Goed Lekker Griekse Spies

De Griekse keuken staat minimaal in de top 3 van meest favoriete keukens voor mij! Deze griekse varkenshaas spies is dan ook erg lekker. Hij kan trouwens ook met kip worden gemaakt als je dat lekkerder vind. De lekker frisse en knoflookrijke tzatziki saus en het naanbrood of in mijn geval pitabroodjes maken dit tot een enorm lekker gerecht. De bereiding is erg gemakkelijk en kost zo'n 30 minuten. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediƫnten:

Goed lekker Griekse spies met tzatziki saus erg lekker makkelijk te maken met pita broodjes of naanbrood rode ui tomaatjes en komkommer en heel veel knoflook natuurlijk

Bereidingswijze van de Griekse Spies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en snijdt daarna de varkenshaas in stukken.
  2. Snipper de teentjes knoflook, meng daarna  de varkenshaas in een kom met twee knoflookteentjes de olijfolie peper en zout, en de oregano (ongeveer 1 el.) Laat dit even 5 minuten intrekken.
  3. Je kan kiezen om de varkenshaas eerst te prikken en dan te bakken of andersom. Bak deze daarna ongeveer 7 minuten in de pan tot deze gaar is. Varkenshaas mag nog rosé zijn van binnen.
  4. Meng een teentje knoflook met een eetlepel olijfolie en smeer met dit mengsel de pitabroodjes in. Leg de pitabroodjes op een bakpapiertje en bak deze af in de oven tot deze knapperig zijn.
  5. Meng voor de saus het laatste teentje knoflook met de yoghurt. Rasp 1/3 van de komkommer en meng deze ook door de saus heen. 
  6. Snijdt ondertussen de rest van de komkommer en de Cherry tomaatjes in partjes.
  7. Snijdt de pitabroodjes in 4 stukken wanneer deze gaar zijn.
  8. Leg de spiesen op het bord met de rauwkost en de pitabroodjes. Garneer met de rode ui en zet er een bakje tzatzikisaus bij. 
  9. Eet smakelijk!

En? Heeft het gesmaakt? Zo ja, vergeet dan vooral niet om een reactie achter te laten en dit recept te delen met al jouw kennissen zodat zij dit ook kunnen proeven! Benieuwd naar andere gerechten? Neem dan een kijkje bij de voor, hoofd, Nagerechten of overig lekkers pagina's! En dan zie ik jou graag terug bij mijn volgende recept!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.