Goed Lekker Spinazie Risotto (Vegetarisch)

Heerlijke vegetarische spinazie risotto. Dit gerecht is voor de vegetariërs onder ons. En natuurlijk ook voor de mensen die risotto gewoon heel erg lekker vinden. Het maken van dit recept is niet per see heel moeilijk, je moet er alleen continue bij blijven om ervoor te zorgen dat de risotto de bouillon goed opneemt en je niet teveel bouillon in een keer toevoegt. Dus zorg dat je niet allerlei dingen te doen hebt terwijl je dit recept gaat maken! Recept voor 4 personen, bereidingstijd 1 uur. 

Ingrediënten:

  • 350gr. Risotto
  • 1 Paprika
  • 1L Water
  • 2 Groentebouillon blokjes
  • 0,5 Courgette
  • 1 Ui
  • 1 Teentje knoflook
  • 3 Takjes Bosui of Lente-ui
  • 100gr. Parmezaanse kaas
  • 200gr. Spinazie à la crème
  • 75gr Crème fraîche
GoedLekker vegetarische spinazie risotto speciaal voor plantendag gemaakt. Lekker planten vreten. Makkelijkte maken soms wel lastiger maar met uitleg goed te doen. erg lekker recept. keuken thuiskok hoofdgerechten maken zelf homemade

Bereidingswijze Vegetarische Spinazie Risotto:

  1. Begin met het snijden van de groenten, de bosui, ui, courgette, paprika en de knoflook.
  2. Bak eerst de knoflook en de ui aan en voeg daarna de andere groenten toe. 
  3. Los 2 bouillonblokjes op in 1 liter kokend water en giet deze voor het gemak over in een maatbeker.
  4. Doe de risottorijst bij de pan met groenten en bak deze tot deze glazig of doorzichtig worden mee. 
  5. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de risotto en wacht steeds tot de risotto de bouillon heeft opgenomen. Begin bijvoorbeeld met 100mL bouillon.
  6. Voeg steeds bouillon bij wanneer de vegetarische risotto deze heeft opgenomen totdat de bouillon op is.
  7. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en voeg deze toe aan de risotto wanneer de bouillon volledig is opgenomen. 
  8. Wanneer de risotto niet volledig zacht is, voeg dan nog extra water of bouillon toe totdat dit wel het geval is. Pas op dat je niet teveel vocht toevoegt zodat de risotto het niet meer opneemt en je een natte bende krijgt. 
  9. Voeg nu ook de spinazie à la crème toe en roer goed door de risotto. 
  10. Voeg tot slot de crème fraîche toe en roer dit erdoorheen. 
  11. Wanneer je ronde vormpjes in huis hebt kun je de risotto hetzelfde opmaken als op de foto, gebruik anders bijvoorbeeld een bakje die je ondersteboven op het bord kan keren voor een mooi rond hoopje spinazie risotto.
  12. Eet smakelijk!

Heb jij nou net als ik ook enorm genoten van deze vegetarische risotto. En is het in een keer gelukt om dit gerecht goed te bereiden? Laat dit dan vooral achter in de reacties onder dit gerecht. Vergeet ook niet te zeggen wat je ervan vond zodat andere mensen dit ook kunnen maken. Je kunt dit gerecht ook delen op social media via onderstaande knoppen en rating geven middels de gele sterren. Vergeet niet even bij de andere hoofdgerechten te kijken voor het recept van morgen!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.