Goed Lekker Asperges Met Zalm (en Saus)

Heerlijke Asperges met Zalm. Maar wat dit gerecht echt lekker maakt is het sausje dat erbij wordt geserveerd. Deze saus op basis van witte wijn is echt de moeite waard om te maken. En daarnaast ook helemaal niet moeilijk om te maken. En zalm met asperges is gewoon altijd een goede keuze natuurlijk. Dus maak dit recept, het is niet moeilijk en erg lekker. Dit recept is voor 4 personen en het bereiden duurt ongeveer 20-30 minuten. 

Ingrediënten voor de saus:

  • 75ml Witte wijn
  • 250ml Hollandaisesaus
  • 5gr. Verse Bieslook
  • 1,5tl. viskruiden
  • 10gr. Maïzena 
  • Paar druppeltjes water
  • Peper en Zout

Ingrediënten voor de rest:

  • 2 Groentebouillon blokjes
  • 5 asperges per persoon
  • 4 Eieren
  • 4 Zalmfilets
  • Klein beetje verse bieslook voor de garnering
  • Tip: Serveer gebakken krieltjes erbij met tijm of rozemarijn en peper en zout. 
Goed Lekker asperges met zalm en een heerlijk aspergesaus met bieslook ei witte wijn hollandaise saus maizena water peper zout viskruiden bouillon erg lekker makkelijk te maken en snel klaar voor iedere leeftijd.

Bereiding Asperges met Zalm:

  1. Begin met het koken van de wijn. Wanneer deze kookt zet je deze in de fik met een aansteker. Wacht nu totdat de vlam gedoofd is. Zo weet je zeker dat de alcohol eruit is gekookt. 
  2. Voeg nu de Hollandaisesaus toe en snijdt de bieslook fijn. Voeg de bieslook daarna toe. Roer goed door.
  3. Meng de Maïzena met een paar druppels water en doe dit door de saus. 
  4. Maak de saus op smaak met viskruiden, peper en zout. 
  5. Nu de saus klaar is kun je beginnen met het koken van de eieren. Kook deze 8-10 minuten voor een hardgekookt ei.
  6. Zet een pan groentebouillon op voor de asperges.
  7. Bak de zalm met viskruiden mooi rosé.
  8. Kook de asperges ongeveer 8 minuten in groentebouillon tot deze gaar zijn.
  9. Bak eventueel krieltjes in tijm of rozemarijn, peper en zout om bij de asperges te serveren. 
  10. Laat de eieren schrikken en pel deze af. Doe deze 2x in een eiersnijder of snijdt de eieren fijn.
  11. Serveer de asperges, zalm, ei, evt. krieltjes en de saus zoals op de foto gepresenteerd is. 
  12. Voeg ter garnering nog een beetje fijngesneden bieslook toe.
  13. Eet smakelijk!

Heb jij nou ook zo enorm genoten van dit gerecht met asperges, zalm en een overheerlijke saus? Laat dat dan vooral weten in de reacties hieronder en deel dit gerecht via de social media knoppen die hieronder te vinden zijn. Vergeet ook niet om een rating achter te laten zodat andere mensen zien hoe 'goed lekker' dit gerecht is. En dan zie ik je graag bij mijn volgende voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.