Heekfilet met Appelrijst, erg lekker al zeg ik het zelf. De rijst bij dit gerecht wordt eerst gekookt en daarna in groentebouillon opgewarmd om er een net wat zoutere smaak aan te geven. Daarnaast wordt er nog rauwe appel toegevoegd voor de bite in dit gerecht. De groenten die toegevoegd zijn is voor ieder wat wils, wel heb ik gekozen voor groenten die passen bij een wit visje zoals deze heekfilet. Een lekker zuur citroentje om uit te knijpen over de vis en smullen maar. Deze Goed Lekker Heekfilet met Appelrijst kost ongeveer 30-45 minuten om te bereiden. Dit recept is voor 4 personen.
Benodigdheden:
- 1 Bakpan
- 1 Stoofpan
- 3 Kookpannen
Ingrediënten:
- 1 Paprika
- 1 Courgette
- 1 Prei
- 1 Sjalotje
- 2 Teentjes knoflook
- 400gr rijst naar keuze
- 1 Citroen
- 1 Appel (Jonagold, zijn meestal vrij groot)
- 1 Groentebouillon blokje
- 1 tot 1,5L water
- Olijfolie/bakboter om mee te bakken
- Peper en zout
- 1tl komijnpoeder
- 500-600gr Heekfilet mediterraan gemarineerd (te koop bij de lokale supermarkt, bijvoorbeeld Jumbo)
Bereidingswijze:
- Kook de rijst tot deze bijna gaar is, laat dan afkoelen naast het vuur.
- Snijdt alle groenten in blokjes, snipper de sjalot en de knoflook en snijdt de prij eerst in vieren in de lengte en dan in reepjes. Doe dit in een hoge (bak/stoof)pan met een beetje bakboter of olijfolie.
- Snijdt de appel in blokjes, houdt deze apart van de rest van de groenten.
- Kook het water op laag vuur en breek het bouillonblokje klein. Doe het bouillonblokje bij het water (en evt. 0,5tl zout) en kruid ondertussen de groenten met de komijn, peper en zout, zet deze daarna zachtjes aan op het vuur en bak deze beetgaar.
- Bak de heekfilet op laag vuur in de bakpan tot deze mooi wit is vanbinnen, pas op met omdraaien, deze vis is breekbaar.
- Nu alles gaar is kan je een klein pannetje pakken. Schep in dit pannetje eerst een soeplepel bouillon en daarna een portie gekookte rijst. Wacht tot de bouillon is opgelost in de rijst, blijf ondertussen goed doorroeren.
- Voeg de rauwe appel toe aan de rijst, meng deze goed en serveer deze direct op het bord, zodat de appel lekker knapperig blijft.
- Plaats de heekfilet tegen de rijst aan op het bord en schep de groenten eromheen.
- Snijd tot slot dunne plakjes van de citroen. Snijd het plakje citroen tot het midden open om deze zoals op de foto neer te leggen.
- Eet smakelijk!
Deze Heekfilet was zeker een genot om te eten. De rijst met de knapperige stukjes appel erin ook zeker en de groenten met komijnsmaak, wat ook wel het shoarma kruid genoemd wordt (ruik er maar eens aan), was ook erg lekker naar mijn mening. Deel jij deze mening met mij? Aarzel dan niet om dit gerecht te delen via de onderstaande knoppen en een reactie achter te laten. Een rating achterlaten wordt ook altijd gewaardeerd.
Reactie plaatsen
Reacties