Venkel, een groente die je niet vaak hoort. Venkel kenmerkt zichzelf door de anijssmaak dat deze groente heeft. De venkel wordt voornamelijk in Zuid-Europa gebruikt in bijvoorbeeld salades, maar vandaag heb ik er een heerlijke venkelschotel met vis van gemaakt. Dit gerecht duurt ongeveer 20 minuten om te bereiden.
Ingrediënten:
1 persoon eet ongeveer 0,75-1 venkel, deze ingrediënten zijn voor 1 persoon. Voor meerdere personen hoeft niet meer kaas ingekocht te worden, tenzij je een kaasfanaat bent net als ik, dan wel.
- 1 Venkel
- 1 Pangasiusfilet, ofwel pangafilet
- 150gr Oude kaas (Old Amsterdam heb ik gebruikt)
- 150gr cherrytomaatjes
- Viskruiden
- Zwarte peper
- Zout
- Boter om de ovenschaal in te vetten
Bereiding Goed Lekker Venkelschotel Met Vis
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Snijd de venkel in reepjes. Snijdt eerst de groene uitstulpsels schuin eraf, daarna de venkel door de helft. Snijdt de kern van de venkel eruit door in een driehoek vorm deze eruit te snijden en snijdt de venkel dan in reepjes.
- Kook deze reepjes venkel 5-8 minuten, zorg dat deze nog een bite behouden.
- Bak in een andere pan de pangasiusfilet met de viskruiden gaar.
- Snijdt ondertussen de cherrytomaatjes in de lengte doormidden en rasp de kaas.
- Vet de ovenschaal in met de boter.
- Giet de venkel af en doe deze in de ovenschaal.
- Snijd de pangafilet in stukjes en doe deze bij de venkel. Rasp de kaas
- Doe nu de tomaatjes in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover heen.
- Strooi een snufje zout en een paar goeie draaien aan de pepermolen over het gerecht en bak deze in de voorverwarmde oven voor zo'n 12-15 minuten, tot de kaas goed gesmolten is.
- Eet smakelijk!
Was jij nou net als ik verbaast dat dit gerecht zo ontzettend lekker smaakt? Laat dan vooral een reactie en een rating achter. Vergeet dit gerecht ook niet te delen door de onderstaande knoppen te gebruiken.
Reactie plaatsen
Reacties