Lekker! Indisch eten. Deze kip Jalfrezi was voor mij een erg geslaagde maaltijd. Ik heb totaal niks met India qua achtergrond maar na deze maaltijd ben ik me er toch eens in gaan verdiepen. Zo ben ik te weten gekomen dat Jalfrezi een Indisch of Pakistaans gerecht is dat gemaakt wordt met gemarineerde kip, pepers, paprika, tomaten en ui. Het gerecht is niet extreem moeilijk om te maken maar ook zeker niet makkelijk. Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
-
Specerijenmix:
- Zout
- 1el Uienpoeder
- 2tl Knoflookpoeder
- 1tl Gemberpoeder
- 1el Paprikapoeder
- 0,5tl Komijnpoeder
- 2tl Sesamolie, kan ook gewoon olijfolie zijn, sesamolie is alleen net wat lekkerder
- 1tl Kurkuma
-
Kruidenmix:
- 2tl Uienpoeder
-
1tl Knoflookpoeder
- Zout
- 4 Takjes verse Koriander
- 1tl Komijnpoeder
- 1el Kurkuma, (pittige) Kerrie kan ook
- 0,5 Groentebouillon-blokje
- 1el Paprikapoeder
- 2tl Gemberpoeder
- 1tl Kardemom (te vervangen door een 0,5tl kaneel plus een 0,25tl nootmuskaat)
-
De rest:
- 500gr Kippendijen, kipfilet kan ook
- 250gr Sperziebonen
- 2 Tomaten
- 1 Ui
- 2 Paprika's (rood en geel zijn het lekkerst)
- Olijfolie, om in te bakken
- 50gr rijst per persoon, bij grote honger meer rijst per persoon
Bereiding van de Kip Jalfrezi
- Snijd de kip in blokjes en marineer deze minstens 10 minuten in de specerijenmix.
- Snijd alle groenten in grove stukken, de paprika in reepjes en de sperziebonen in 2 of 3en.
- Kook de sperziebonen kort (ongeveer 5 minuten), zorg dat de sperziebonen de 'bite' niet verliezen.
- Kook water voor de rijst, zorg dat de rijst ruim onderstaat, omdat rijst natuurlijk water als het ware opzuigt.
- Wanneer het water kookt kan de rijst toegevoegd worden, kook deze met de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de rijst.
- Bak de gemarineerde kipblokjes in een koeken-of wok-pan tot deze mooi goudbruin zijn.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de groenten toe en bak deze nog 3 á 4 minuten mee.
- Voeg nu de kruidenmix en 50ml water toe aan de pan met de kip, meng dit goed door elkaar.
- Laat alles nog zo'n 3 tot 5 minuten doorkoken/bakken.
- Giet de rijst af en laat staan met de deksel op de pan, zo stoomt de rijst droog.
- Serveer de rijst en de kip apart of zoals op de afbeelding te zien is.
- Eet smakelijk!
Tot op heden is dit het meest uitgebreide gerecht dat op deze site te vinden is. Zelf vond ik het enorm leuk om dit gerecht te maken en al de verschillende kruiden te leren kennen en samen te voegen. Heb jij nou, net als ik, ook enorm genoten van dit gerecht? Laat dit dan weten door een reactie achter te laten! Vergeet ook vooral niet dit bericht te delen op de social media kanalen!
Reactie plaatsen
Reacties