Pasta pesto, altijd lekker. Zelf vind ik het enorm lekker om mijn eigen pesto te maken met kip, spekjes en natuurlijk pasta. Daarnaast wordt er ook vaak een soort noot, zoals cashewnoten, gebruikt in de potjes pesto die te koop zijn in de supermarkten. Vast erg lekker, maar niet handig om te eten met een notenallergie. Daarnaast is deze versie van de pasta pesto erg snel gemaakt. Dit recept is voor vier personen
Voordat je begint moet je even nagaan of je de volgende benodigdheden in huis hebt:
- Staafmixer, of iets anders waarmee je de pesto erg fijn kan malen.
De ingrediënten die benodigd zijn voor 4 personen:
- Verse basilicum, zelf gebruik ik altijd een heel plantje voor vier personen.
- 1 Eetlepel Citroensap
- 200gr Parmezaanse Kaas
- 75gr Pijnboompitjes
- 400gr Pasta, zelf pak ik vaak spaghetti of tagliatelle
- 600gr Kipfilet
- Olijfolie
- 100ml Kookroom
- 125gr Spekblokjes (deze kunnen ook weggelaten worden, maar ik vind dit goed lekker)
- Smaakmakers Peper en Zout
- EXTRA: Zelf doe ik er vaak paprika en courgette bij bakken om meer groenten te eten, pak dan van beide groenten 1 stuk. Het is ook mogelijk om een salade als side-dish te maken.
Bereiding Goed Lekker Pasta Pesto
- Snijd de kip in blokjes, het is mogelijk om deze te kruiden met kipkruiden en één eetlepel olijfolie
- Snijd de groenten (wanneer je deze toevoegt) in blokjes, TIP: draai de snijplank om zodat je de schone kant kunt gebruiken voor de groenten
- Rooster de pijnboompitjes met een snufje zout in een koekenpan, hier hoeft geen olie of (bak)boter bij, pluk ondertussen de Basilicumblaadjes van het plantje en doe deze in een bak of maatbeker zodat dit later makkelijk te pureren is met de staafmixer, houdt een 4-tal blaadjes over voor de opmaak op het eind
- Pas op dat de pijnboompitjes niet aanbranden, dit gebeurt erg snel. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de geroosterde pijnboompitjes bij de Basilicum. Houdt een aantal pijnboompitjes over om later over het gerecht te strooien
- Voeg de citroensap en een klein laagje olijfolie toe en pureer alles met de staafmixer, Bak ondertussen de spekjes en de kip goudbruin en zet een pan water op voor de pasta
- Voeg steeds olijfolie toe bij het basilicummengsel totdat je een mooie pesto krijgt, Probeer niet te veel olie toe te voegen.
- Kook de pasta en doe eventueel de groenten bij de kip en bak 2 minuten mee
- Giet de pasta af en voeg bij de kip
- Doe de pesto bij de pan met pasta en kip, meng goed, doe de kookroom erbij en meng weer goed
- Nu het leukste gedeelte... proef goed en voeg naar smaak peper en zout toe
- Leg de pasta pesto op een bord, strooi de overgebleven pijnboompitjes eroverheen en een blaadje basilicum en smullen maar!
Heb je erg genoten van het koken en was de pasta pesto 'Goed Lekker'? Laat dan een rating achter voor dit gerecht zodat anderen dezelfde smaaksensatie zullen gaan beleven en dit gerecht gaan proberen. Daarnaast wordt delen door onderstaande knoppen en het achterlaten van een reactie erg gewaardeerd!
Reactie plaatsen
Reacties
Echt super lekker!