Goed Lekker Zalm met Krieltjes en diverse groenten

Zalm vind ik echt een van de beste soorten vis dat beschikbaar is. Met deze vis kun je zo ontzettend veel verschillende dingen maken. Denk aan pasta's of salades, maar ook zoals ik hier vandaag heb gedaan een avg'tje (aardappels, vlees/vis, groenten). Dit gerecht is erg simpel te maken en zal ook niet meer dan 30-40 min in beslag nemen. De ingrediënten zijn voor 4 personen.

Ingrediƫnten:

Zalm met krieltjes en groene asperges paprika en peultjes of sugar snaps goedlekker lekker goed thuiskok eten makkelijk snel klaar

Bereidingswijze Zalm Krieltjes en Groenten:

  1. Kruid de krieltjes met de tijm, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout en een klein beetje olijfolie. Doe deze in een ovenschaal en bak in 25min gaar op een temperatuur van 220°C. 
  2. Snijd de paprika, ui en teentjes knoflook. De paprika en ui in reepjes en de knoflook zo fijn als voor jou mogelijk is.
  3. Kruid de zalm met de viskruiden en een beetje olijfolie, pak ondertussen een koekenpan en bak hierin de Zalm gaar. Bak de zalm eerst op de huid zo ver mogelijk gaar, tot deze knapperig is. Draai de zalm daarna om tot deze mooi roze is vanbinnen. Bak niet te lang, dan wordt deze droog. Zo'n 6 minuten bakken zou lang genoeg moeten zijn.
  4. Bak de ui samen met de knoflook, groene asperges en de paprika in 2 minuutjes aan. Voeg daarna de peultjes/sugar snaps toe. 
  5. Laat dit bakken tot de groenten beetgaar zijn (al dente). 'Blus' de groenten daarna af met de (zelfgemaakte) Teriyakisaus en meng goed door elkaar.
  6.  Ondertussen zijn de aardappels alweer klaar en kunnen we het bord gaan opmaken. 
  7. Begin met een mooie bodem van de groenten (bewaar nog een aantal groene asperges voor de sier straks)
  8. Plaats dan de zalm diagonaal op de groenten en plaats de gebakken krieltjes daar weer naast.
  9. Tot slot kun je de overgebleven groene asperges over de zalm leggen, het oog wil namelijk ook wat!
  10. Voor nog meer opmaak kun je nog gedroogde peterselie over je gerecht gooien.
  11. Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.