Goed Lekker Vegetarische Pasta Schotel met Buffel Mozzarella

Het is weer eens tijd voor een vegetarisch gerecht! Dit keer een heerlijke pasta schotel met buffel mozzarella en Parmezaanse kaas. Deze heerlijke kazen worden lekker gesmolten over en door de pasta heen door een zelfgemaakte kaassaus. Houdt je nou niet van vegetarisch, niet getreurd! Met hamblokjes of gebakken kipfilet is dit gerecht minstens net zo lekker! De onderstaande ingrediënten zijn voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer een halfuurtje. 

Ingrediënten:

Vegetarische pastaschotel met prei paprika buffalo mozzerella bufalo mozerella parmezaan italiaans lekker makkelijk hoofdgerecht koken heerlijk gerecht snel klaar maken thuis goed lekker goedlekker

Bereidingswijze Vegetarische Pastaschotel:

  1. Begin met het snijden van de prei, paprika's in kleine partjes en snipper de ui en de knoflook. Bak deze daarna samen aan in een bakpan. Snijdt de Cherrytomaatjes door de helft en leg deze even aan de kant. 
  2. Zet water op voor de pasta en kook deze volgens de verpakking al dente, ofwel net beetgaar. 
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Zet een pannetje op het vuur om de kaassaus te bereiden, smelt hierin de boter en voeg daarna de bloem erdoorheen. Blijf dit goed doormengen met een garde om zo een roux te maken. Voeg hier beetje bij beetje de melk toe totdat de saus een mooie dikte heeft bereikt. Als je de saus dikker wilt maken kun je wat bloem toevoegen en melk om de saus weer dunner te maken. Zorg ervoor dat je blijft kloppen met de garde om klonten te voorkomen.
  5. Doe alle Parmezaanse kaas door de saus heen en laat dit smelten, voeg daarna de kruidenmix toe naar eigen smaak. Nu is de saus klaar. 
  6. Ondertussen zijn je groenten goed aangebakken en de pasta al dente gekookt. Giet de pasta af en doe deze samen met de groenten in een ingevette ovenschaal, meng dit goed door elkaar. Voeg de kaassaus (en voor de niet vegetariërs onder ons de hamblokjes of kipfilet) toe aan het mengsel en schep nogmaals goed door. 
  7. Snijdt de Buffelmozzerella in stukjes en verdeel deze over de gehele ovenschaal. Verdeel ook de gesneden cherrytomaten over de ovenschaal.
  8. Plaats de ovenschaal voor zo'n 10 minuten in de oven en laat de kaas lekker smelten. 
  9. Wanneer jouw oven een grillfunctie heeft kun je deze stand nog even voor 5 minuten aanzetten om de ovenschotel nog lekkerder te maken, zonder grillfunctie kan de Ovenschaal ook nog 5 minuten langer in de oven blijven staan tot de kazen goed gesmolten zijn. 
  10. Haal de schaal uit de oven en bestrooi deze met rucola. Het gerecht is nu klaar om op te eten!
  11. Eet smakelijk!

Heb jij nou net zoals ik enorm genoten van deze Vegetarische pasta-ovenschotel? Laat dit dan vooral weten door hieronder een rating achter te laten en dit gerecht te delen met jouw vrienden familie en kennissen door middel van de onderstaande social media knoppen.  Vergeet Goedlekker ook niet te volgen op Instagram / Pinterest of Facebook! En dan zie ik je graag snel weer bij de volgende gerechten! Benieuwd wat voor heerlijkheid er nog meer te zien is op de website? Klik dan hier!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.