Goed Lekker Kerrie-Appel-Erwtenrijst, Pangasiusfilet en een heerlijke Kerriesaus

Dit Goed Lekker gerecht met Kerrie-appel erwten rijst met witvis en een heerlijke kerriesaus is erg makkelijk te maken, snel klaar, gezond en ook nog eens heel erg lekker. Wat wil een mens nog meer?  Ik heb hiervoor Pangasiusfilet wat ook wel Panga filet wordt genoemd gebruikt, maar iedere witvis voldoet in principe.  De bereidingstijd is zo'n 45min en het recept is voor 2 personen.

Ingrediënten voor 2 personen:

Kerrie rijst met ewrten appel witvis pangafilet kerriesaus erg lekker makkelijk snel te maken voor je vriendin koken romantisch

Bereiding GoedLekker Pangasius filet met appel-erwt rijst en een heerlijke Kerriesaus:

Dit gerecht bestaat uit 3 delen. Namelijk de rijst, vis en de saus. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je deze 3 delen perfect kunt maken. Veel plezier en succes alvast!

De Appel-Kerriesaus:

  1. Begin met het snijden van de ui en de appel. De ui mag worden gesnipperd en de appel in blokjes. Bak de ui en de helft van de appel daarna aan in een klein pannetje met een beetje olie en voeg na een paar minuten 2 el kerrie toe en laat even bakken.
  2. Voeg nu de melk, met een kipbouillon blokje toe aan de saus en laat even lekker inkoken. 
  3. Zeef de saus en vang deze weer op in de pan, voeg dan de 1tl maïzena toe wat ervoor zorgt dat de saus wat dikker wordt. Te dik? Voeg dan weer wat melk toe, tot de perfecte dikte. 
  4. Maak op smaak met Zout en Peper en klaar is de saus! 

De Appel-Kerrie rijst:

  1. Vul een pan met water, kippenbouillon dat over is en de theelepel Kurkuma. Kook hierin de rijst gaar.
  2. Giet de rijst af en voeg hier de erwten en de overige halve appel aan toe en roer goed door.

Witvis (Pangasius of Panga filet)

  1. Pak een grote bak waarin de witvis past, vul deze met bloem en viskruiden en meng goed door elkaar.
  2. Vul een bakpan met een goeie laag olie en bak hierin de vissen gaar, ca. 2 minuten op beide kanten. 

Samenvoegen en opmaak:

  1. Nu je alles bereid hebt wat nodig is voor dit gerecht is het een kwestie van op een bord gooien en eten, of als je het er mooi uit wilt laten zien pak je een kommetje die je daarna vult met rijst en ondersteboven op het bord plaatst. 
  2. Plaats daar dan de vis naast en giet hier 2-3el saus overheen, de overige saus kan in een gietbakje naast het gerecht geserveerd worden. 
  3. Strooi nog wat peterselie over het gerecht voor een mooi effect en klaar is kees!
  4. Eet smakelijk!

Heb jij nou ook zo enorm lekker zitten smullen van dit gerecht met kerrierijst, appel, erwten en heerlijke witvis? Ik wel in elk geval! Deel dit gerecht om te zorgen dat ook jouw naasten een heerlijke maaltijd kunnen serveren. Vergeet ook niet om een reactie achter te laten hieronder! Benieuwd naar alle andere hoofdgerechten? Klik dan hier. Laat ook even een rating achter voor de mensen die dit gerecht ook willen maken met de gele sterren. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.