Goed Lekker Rucola Stamppot met Gehaktbal en Jus

Dit gerecht is echt heerlijk nu het zo koud is buiten. Ook als het niet koud is trouwens. En het beste van alles.... Dit gerecht is enorm makkelijk te maken. Stamppot kent iedereen en is eigenlijk altijd lekker. Het mooiste van een stamppot is dat je eindeloos kunt variëren om zo jouw beste versie ervan te maken! Hier het recept van de Rucola stamppot met een heerlijke gehaktbal en Jus die ik zelf echt zou aanraden bij de stamppot liefhebbers! De bereidingstijd is zo'n 20-30 minuten (ligt eraan hoe klein je de aardappels snijdt waardoor ze sneller gaar koken). De ingrediënten zijn voor zo'n 4 personen. 

Ingrediënten:

Rucola stamppot spekjes melk gehaktbal jus lekker makkelijk hoofdgerecht snel klaar eten avond

Bereidingswijze Goed Lekker Rucola Stamppot;

  1. Begin met het koken van de aardappelen en bak ondertussen de spekjes (eventueel kun je hier een gesnipperd uitje aan toevoegen).
  2. Bak in een andere pan de gehaktballen mooi gaar, voeg daarna bij de pan een eetlepel jus en de aanbevolen hoeveelheid water dat op de verpakking wordt weergegeven, zo'n 75ml.
  3. Wanneer de aardappelen gekookt zijn kun je beginnen met de harde arbeid, het stampen.
  4. Wanneer de aardappelen goed gestampt zijn kun je de rucola er doorheen mengen. 
  5. Voeg in delen de melk toe totdat de stamp mooi smeuïg is geworden.
  6. Voeg de Mosterd, spekjes, (ui) toe en mix dit goed door elkaar heen.
  7. Voeg de smaakmakers (Peper, zout en nog 1el Jus) toe aan de stamp en mix goed door elkaar.
  8. Proef de stamp, wellicht dat je meer mosterd, peper, zout of jus lekker vindt om erdoorheen te doen. Zo kun je hem helemaal naar wens maken. 
  9. Doe de stamp op een bord en plaats de gehaktbal er bovenop, gooi er nog wat jus overheen en het gerecht is klaar!
  10. Eet smakelijk!

Heb ik je door middel van dit gerecht weer een beetje geholpen om de koude dagen door te komen? Laat dan vooral een rating achter met de gele sterren hieronder en vergeet dit gerecht niet te delen met vrienden familie en kennissen! Dan zie ik je hopelijk snel weer terug bij de andere gerechten, klik hier om de andere gerechten te bekijken!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.