Gevulde paprika, een heerlijk gerecht om uit te proberen. Zeker met de zelfgemaakte pesto die ik hierbij heb gemaakt. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat dat vooral weten wanneer je geproefd hebt. Dit recept is voor 4 personen, ookal zie je maar 3 paprika's op de foto ;). De bereiding duurt ongeveer 20 minuten en is dus snel klaar!
Ingrediënten:
De ingrediënten voor de zelfgemaakte pesto. Je kan ook pesto kopen, maar die van mij is zonder noten en persoonlijk vind ik hem lekkerder! Je hebt wel een staafmixer nodig om deze pesto te maken.
- 30gr Pijnboompitjes
- 100gr Parmezaanse kaas
- 1,5tl citroensap
- 20gr Verse Basilicum
- 80ml olijfolie (iets meer wanneer de pesto te droog is)
- Snufje zout
En de ingrediënten voor de gevulde paprika:
- 3-4el Pesto (wanneer je deze niet zelf maakt)
- 1 halve puntpaprika per persoon (dus 2 hele voor dit recept)
- 150gr Cherrytomaatjes
- 1 Teen knoflook
- 1 Rode ui
- 4 plakken Parmaham
- 2el Crème fraîche
- 4el Geraspte Mozzarella (Tip: leg deze voordat je begint even in de vriezer, wanneer je een bol gekocht hebt, dan is deze dadelijk makkelijker te raspen)
- Verse Basilicum ter garnering
Bereidingswijze Goed Lekker Gevulde Paprika:
Bereiding Zelfgemaakte Pesto:
- Bak de pijnboompitjes in een koekenpan met een snufje zout, doe deze daarna in een maatbeker (of andere kom waarin je de staafmixer kan gebruiken).
- Pluk de Basilicum blaadjes en rasp de Parmezaanse kaas, doe dit bij de pijnboompitjes in de maatbeker.
- Voeg de citroensap toe en blend dit fijn met de staafmixer.
- Voeg nu beetje bij beetje de olie toe, laat het mengsel niet te olie-achtig worden.
- En de pesto is klaar!
Bereidingswijze Gevulde Paprika:
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snijd de paprika's doormidden over de lengte. Verwijder de witte gedeeltes aan de binnenkant en de pitjes.
- Snijdt de cherrytomaatjes in vieren, snipper de ui en knoflook.
- Haal de mozzarella alvast uit de vriezer wanneer deze volledig bevroren is.
- Meng de gesneden ui, cherrytomaatjes en knoflook in een bak met de pesto, crème fraîche en stukjes Parmaham.
- Leg de paprika's op een bakpapier op een bakplaat of in een ovenschaal. Vul deze halve paprika's met het pestomengsel.
- Rasp de mozzarella en bestrooi de paprika's met de mozzarella kaasrasp.
- Bak de gevulde paprika's in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Garneer de paprika's met verse blaadjes munt.
- Eet smakelijk!
Heb jij nou net als ik enorm genoten van deze gevulde paprika's? Laat dit dan vooral ook weten aan al jou vrienden door dit gerecht te delen via de social media knoppen hieronder. Laat ook even een rating en een reactie achter. Voor meer voorgerechten klik hier. Hopelijk zie ik jou snel weer bij een volgend gerecht!
Reactie plaatsen
Reacties