Overheerlijke goed lekker kaassaus, bijvoorbeeld voor bij de bloemkool of broccoli. Deze kaassaus is erg lekker, maar wel erg hard werken. Je moet namelijk enorm lang kloppen tot je arm het niet meer doet. Dit doe je om klontjes uit de kaassaus te halen. Wanneer je een gladde saus hebt weet je dat deze goed gelukt is. De kaassaus maken duurt ongeveer 15 minuten en dit recept is voor 4 personen.
Benodigdheden:
- Een garde (Koop deze hier bij Hescom)
- Klein sauspannetje
Ingrediënten:
- 400gr Jonge kaas (Je kan ook andere kazen gebruiken, persoonlijk vind ik deze het lekkerst)
- 1tl Kerriepoeder
- 1tl Paprikapoeder
- 25gr Bloem
- 25gr Ongezouten boter
- 200ml Halfvolle melk
- Peper
- Zout
Bereidingswijze Goed Lekker Kaassaus:
- Begin met het raspen van de kaas, maak daarna de roux door de boter te smelten en daarna de bloem erdoorheen te roeren.
- Doe nu de melk bij de roux en roer deze goed door met de garde.
- Voeg nu de paprikapoeder en de kerriepoeder toe, blijf goed roeren/kloppen met de garde.
- Voeg beetje bij beetje de kaas door de saus heen en laat goed smelten.
- Blijf goed kloppen om de klontjes eruit te houden.
- Wanneer de saus te dik is voeg een beetje melk toe, niet teveel.
- Wanneer de saus teveel naar bloem smaakt voeg extra kaas toe.
- Wanneer de saus te dun is voeg extra bloem toe.
- Maak de saus op smaak met peper en zout.
- Eet Smakelijk!
Heb jij nou ook enorm genoten van deze kaassaus net als ik? Laat dan hieronder een reactie achter, deel dit recept via onderstaande knoppen en vergeet ook geen rating achter te laten met de sterren hieronder. Benieuwd naar andere recepten? Kijk dan snel op de homepagina van deze site, hier is een overzicht te vinden van alle recepten.
Reactie plaatsen
Reacties